Новини на сайти "КНЗ "ЧОІПОПП"

***

Як буде проходити сертифікація вчителів

***

Новини в МОН України. Див.далі

***
Переможці огляд- конкурсу відеороликів «Let’s speak English!»

І місце:

http://skola.ucoz.ua/Головна сторінка, гортати вниз "Сьогодення школи" Хижинці

ІІ місце:

Посилання на відео до конкурсу №1 «Let’s speak English» http://www.19300nvk1.co.ua/news/205/ або https://youtu.be/2ZcSdBC-IiU

ІІІ місце:

Посилання на «Let’sspeakEnglish!» http://youtu.be/DMmQrqX1CgAБужанка

https://www.youtube.com/watch?v=LK39sTQo-4QСмільчинці

***

Маємо суттєво підтримати вчителів, - Гриневич . Читати дальше

МОН і Профспілка підписали галузеву угоду. Докладніше:http://osvita.ua/news/53218/

Пробне зовнішнє оцінювання (ЗНО) 2017 року. Докладніше:http://osvita.ua/test/advice/10683/

Посібник з розвитку критичного мислення учнів. Докладніше:http://osvita.ua/school/48780/

МОН нагадує, що перевірка зошитів є оплачуваною. Докладніше:http://osvita.ua/school/53170/


Завдання для розвитку логічного мислення дитини. Докладніше:http://osvita.ua/school/51863/

Новини з педагогічної преси

Новини з Черкаського освітнього порталу
Педагогічні видання "Педагогічна преса"

№ 1120 «Про деякі питання проведення зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, для осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України в 2015 році», розміщеного в розділі «Нормативні документи» на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти (далі - УЦОЯО), зовнішнє незалежне оцінювання проводитиметься у квітні–липні УЦОЯО повідомляє, що визначення тривалого часу для проведення зовнішнього незалежного оцінювання пояснюється прогнозованими тривалими канікулами в осінньо-зимовий період у багатьох регіонах Украї... Читати далі »

МОН і Профспілка підписали галузеву угоду Докладніше: http://osvita.ua/news/53218/ Пробне зовнішнє оцінювання (ЗНО) 2017 року Докладніше: http://osvita.ua/test/advice/10683/ Посібник з розвитку критичного мислення учнів Докладніше: http://osvita.ua/school/48780/ МОН нагадує, що перевірка зошитів є оплачуваною Докладніше: http://osvita.ua/school/53170/ Завдання для розвитку логічного мислення дитини Докладніше: http://osvita.ua/school/51863/

osvita.ua/news/53218/

http://osvita.ua/news/53218/

МОН і Профспілка підписали галузеву угоду

Докладніше:http://osvita.ua/news/53218/

Пробне зовнішнє оцінювання (ЗНО) 2017 року
Докладніше:http://osvita.ua/test/advice/10683/

Посібник з розвитку критичного мислення учнів
Докладніше:http://osvita.ua/school/48780/

МОН нагадує, що перевірка зошитів є оплачуваною
Докладніше:http://osvita.ua/school/53170/

Завдання для розвитку логічного мислення дитини
Докладніше:http://osvita.ua/school/51863/

Рекомендації

щодо організації навчально-виховного процесу у 6 класі загальноосвітніх навчальних закладів у 2014/2015 навчальному році

Запровадження нового Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти передбачає перехід на навчання за новими програмами і підручниками. Обмежене державне фінансування програми видання підручників не дало змоги стовідсотково забезпечити учнів 6 класу загальноосвітніх навчальних закладів новими підручниками до початку 2014/2015 навчального року. В умовах відсутності підручників для організації навчально-виховного процесу у 6 класі пропонуємо використати підручники минулих років видання та електронні версії нових підручників, що розміщені на сайтах видавництв (посилання на сайти видавництв розміщено на офіційному веб-сайті МОН Україниwww.mon.gov.ua) та спеціально створеному репозитарії цифрового навчального контенту (http://uatest.lokando.com).




27.08.2014
Структура 2014/2015 навчального року, методичні рекомендації щодо організації навчально-виховного процесу та вивчення базових дисциплін у школі

Лист Міністерства №1/9-303 від 11.06.2014 "Про навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів та структуру 2014/2015 навчального року"

Лист Міністерства № 1/9-343 від 01.07.2014 "Про організацію навчально-виховного процесу у загальноосвітніх навчальних закладів і вивчення базових дисциплін в основній школі"






























Міжнародний інтелектуальний конкурс "50 слів"

знову про благодійну допомогу

Шановні батьки, педагоги, громадськість!

Наголошуємо, що прийом благодійних внесків навчальними закладами від фізичних і юридичних осіб відбувається виключно на добровільній основі відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04.08.2000 №1222 «Про затвердження Порядку отримання благодійних (добровільних) внесків і пожертв від юридичних та фізичних осіб бюджетними установами і закладами освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури, науки, спорту та фізичного виховання для потреб їх фінансування» з обов’язковим оформленням відповідної документації та відображенням у бухгалтерському обліку (лист Міністерства ві... Читати далі »

01.08.2014

Методичні рекомендації

/Files/images/єдина країна.jpg

“Про проведення Першого уроку у 2014/2015 н. р.” лист МОН від 01.08.2014 № 1/9-388

Початкова школа

Основна школа

Старша школа

Методичні рекомендації щодо проведення Першого уроку у 2014-2015 навчальному році на тему “Україна – єдина країна”


30.07.2014

Освітян-сепаратистів звільнятимуть з роботи

Навчально-виховний процес забезпечуватимуть особи, які не заплямували себе в терористичних організаціях

Освітян-сепаратистів звільнятимуть з роботи

У Міністерстві освіти і науки попереджають про звільнення освітян, які брали участь у антидержавній діяльності. Про це йдеться у листі міністра освіти і науки до місцевих органів управління освітою та керівників навчальних закладів щодо особливої відповідальності педагогічних та науково-педагогічних працівників.

У відомстві зазначають, що у той час, як більшість освітян проявляють високу громадянськість і патріотизм, надаючи моральну та матеріальну підтримку Збройним силам України, Національній Гвардії, добровольцям у справі захисту територіальної цілісності й державного суверенітету України, незначна частина осіб брали безпосередню участь в організації так званих "референдумів" у Донецькій та Луганській областях чи навіть були безпосередніми учасниками терористичних організацій "ДНР"Ви "LNR".

"Недотримання або порушення педагогічними та науково-педагогічними працівниками законодавства, участь у антидержавній діяльності повинно тягнути за собою правові наслідки, що визначенні законодавством України, в тому числі Кодексом законів про працю України", - йдеться у листі МОН.

У Міносвіти наголошують, що підвищена відповідальність освітян обумовлена тим, що вони перебувають в особливому правовому становищі та виконують специфічні функції, не властиві іншим категоріям працівників. Дії чи бездіяльність таких працівників можуть призвести до порушення конституційних прав і свобод громадян, завдати значної шкоди суспільним відносинам та авторитету держави.

Так, відповідно до пункту 3 статті Кодексу підставою для звільнення особи з ініціативи власника або уповноваженого їм органу є вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи.

Примірний перелік суб’єктів, які можуть бути звільненні за зазначеною підставою, наведений у статті 50 Закону України "Про освіту", а також в абзаці третьому пункту 28 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 6 листопада 1992 року № 9 "Про практику розгляду судами трудових спорів". Це можуть бути керівні, педагогічні, наукові, науково-педагогічні працівники, спеціалісти, вихователі, вчителі, викладачі, практичні психологи, соціальні педагоги, майстри виробничого навчання, методисти, педагогічні працівники позашкільних закладів.

"Звільнення на підставі зазначених вище правових норм допускається як за вчинення аморального проступку при виконанні трудових обов’язків, так і не пов’язаного з ними (вчинення такого проступку в громадських місцях або в побуті)", - наголошують у МОН.

У зв’язку з цим місцевим органам управління освітою та керівникам навчальних закладів доручено при комплектовані кадрів педагогічних та науково-педагогічних працівників, укладанні та переукладанні контрактів взяти до уваги зазначенні обставини та забезпечити, щоб навчально-виховний процес в системі освіти України забезпечували особи, які не заплямували себе в терористичних організаціях чи пособництвом їм.

Міністерство освіти і науки та Державна інспекція навчальних закладів України вживатимуть спеціальних заходів стосовно моніторингу вирішення зазначених питань.

23.07.2014

Зміни в організації інклюзивного навчання

Зміни в організації інклюзивного навчання

До деяких законів України про освіту щодо організації інклюзивного навчання було внесено зміни 5 червня 2014 року, зокрема до законів України «Про дошкільну освіту» та «Про загальну середню освіту».

З 01 січня 2015 року набирає чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України про освіту щодо організації інклюзивного навчання» від 05.06.2014 № 1324-VII.

У законопроекті шляхом внесення змін до законів України «Про дошкільну освіту» та «Про загальну середню освіту» пропонується передбачити можливість врахування у всіх типах дошкільних навчальних закладах особливостей задоволення освітніх потреб кожної дитини, в тому числі з інвалідністю, запровадити часткове або повне утримання за рахунок держави дітей, які потребують соціальної допомоги, а також забезпечити безоплатним гарячим харчуванням у загальноосвітньому навчальному закладі дітей, які потребують соціальної допомоги і навчаються в спеціальних та інклюзивних класах загальноосвітніх навчальних закладів.


ВРУ

15.05.2014


У ваших руках здоров'я і життя, тож бережіть себе для майбуття

Під таким девізом 14 травня 2014 рокувідділом освіти Лисянської райдержадміністрації було проведено районний етап Всеукраїнського фестивалю-конкурсу "Молодь обирає здоров'я". У актовій залі Лисянського НВК №1-гімназія, де проводився цей захід, зібралися команди майже всіх загальноосвітніх навчальних закладів району.

Програмою районного етапу фестивалю передбачалися: конкурс літературно-музично-спортивних міні-композицій, конкурс плакатів, конкурс фотографій, конкурс-вікторина.

Уході проведення заходу реалізовувалася мета конкурсу: популяризувати здоровий спосіб життя, запобігати негативним проявам серед дітей та учнівської молоді, виявляти і підтримувати здібності і таланти в усіх напрямах позакласної роботи. Дотримуючись принципів культури, толерантності, емоційності, учасники старалися донести глядачам важливість здорового способу життя. Одна за іншою виходили на сцену команди, показували глядачам і журі своє бачення виховання у підростаючого покоління здорового способу життя. Говорили про серйозні речі учні жартома, мовою пісні, танцю, показували дотепні, драматичні сценки та прості гімнастичні і акробатичні вправи. Слід зазначити, що всі конкурсанти певною мірою відзначилися – хтось оригінальністю, артистичністю, інші розсмішили глядачів своєю інсценізацією чи здивували фізичною вправністю. У виступі кожної команди були яскраві епізоди цього калейдоскопу учнівського фестивалю.

Конкурс відрізнявся багатогранним підходом до розкриття теми, різноплановістю, майстерністю та оригінальністю. Перемогу здобула команда Хижинського НВК ім. Є.К. Тищика "Спарта", яка в своєму виступі пропорційно використала майстерність, дотепність, вокальні та хореографічні здібності. Друге місце посіла команда "Адреналін" Бужанської ЗОШ І-ІІІ ст., третє - "Олімп" Шубиноставської ЗОШ І-ІІІ ст. З гідністю представили свої виступи команди Лисянського НВК та Лисянської ЗОШ №2, Смільченецький НВК, Яблунівський НВК, Чаплинський НВК та інші.

/Files/IMG_9335.jpg

Школярі агітували за здоровий спосіб життя і власними роботами - малюнками і світлинами. Конкурс в номінації "Плакат" передбачав гармонійне поєднання розкриття тематики та художньої майстерності. Всі подані роботи позитивно зорієнтовані, відрізнялися художньою оригінальністю. Роботи учасників конкурсу переконали, що здоровий спосіб життя є основним для багатьох молодих людей.

У конкурсі-вікторині учні продемонстрували свої знання з основ збереження та зміцнення власного здоров’я і здоров’я оточуючих, принципів формування здорового способу життя серед дітей і молоді, їх інформованості про раціональне харчування та правильний фізіологічний режим.

Після закінчення конкурсу члени журі подякували керівникам та учасникам за змістовно підготовлені творчі виступи, підбили підсумки. Найкращі будуть нагороджені грамотами відділу освіти.

22.04.2014

Інклюзивна освіта: крок за кроком

Питання запровадження механізму надання інтегрованих освітніх послуг та соціалізації дітей з особливими освітніми потребами, створення для них умов навчання у загальноосвітніх навчальних закладах є особливо актуальним у рамках упровадження в Черкаській області інклюзивної форми навчання.

Черкащина отримала можливість взяти участь у проекті «Інклюзивна освіта: крок за кроком», ініційованому Всеукраїнським Фондом «Крок за кроком», що реалізується за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку.

Головною метою проекту є покращення умов для дітей з особливими потребами рівного доступу до якісної освіти та інших послуг в інклюзивному навчальному середовищі. Покращення якості навчання буде досягнуто шляхом об’єднання зусиль державних і громадських організацій, батьків та інших ключових осіб. Довгостроковою метою проекту є успішна участь цих дітей у житті суспільства.

У рамках проекту на Черкащині на базі обласної психолого-медико-педагогічної консультації буде створено ресурсний центр, який супроводжуватиме упровадження інклюзивної форми навчання.

22 квітня 2014 року в м. Черкасах для спеціалістів з корекційної освітньої роботи відбувся обласний навчально-практичний тренінг «Інклюзивні ресурсні центри: успішний старт».

Відкриваючи захід, заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Славінська О.І. поінформувала присутніх про стан упровадження інклюзивної освіти на Черкащині. Зокрема, щодо створення умов для безперешкодного доступу дітей до навчання: облаштування навчальних закладів пандусами, підвезення дітей з особливими освітніми потребами, проведення моніторингу з метою кількісного визначення потреби в інклюзивній освіті, залучення дітей з особливими освітніми потребами до позашкільної освіти.

Тренер Всеукраїнського Фонду «Крок за кроком» Луценко І.В. презентувала проект «Інклюзивна освіта: крок за кроком». Означивши практичні моменти упровадження інклюзивної освіти як системи послуг, що надаються у межах навчальних закладів із залученням спеціалістів, вона сформулювала завдання проекту. Окремо було наголошено на функціях інклюзивного ресурсного центру, очікуваних результатах реалізації проекту.

У рамках заходу Луценко І.В. провела практичну вправу «Цінності» та презентувала тематичну літературу щодо упровадження інклюзивної форми навчання.

Спеціаліст відділу спеціальної та позашкільної освіти Департаменту Чеботярьова В.М. оголосила напрямки роботи тренінгу, поцікавилась очікуваннями та пропозиціями учасників щодо його проведення.

Департамент науки і освіти Черкаської ОДА

15.04.2014

Візьміть участь у БЕЗОПЛАТНОМУ вебінарі щодо організації екскурсій та літнього відпочинку учнів



Візьміть участь у БЕЗОПЛАТНОМУ вебінарі щодо організації екскурсій та літнього відпочинку учнів

29 квітня о 15:30 напрям «МЦФЕР: Освіта» запрошує освітян України до участі у вебінарі* на тему: «Організація екскурсій та безпечного літнього оздоровлення й відпочинку учнів».

Під час вебінару буде висвітлено такі питання:

  • організація та проведення екскурсій з дітьми;
  • навчальні екскурсії;
  • заходи літнього оздоровлення та відпочинку учнів;
  • безпека дітей під час літніх канікул.

Лектори:

Наталія ДУБРОВА, начальник відділу безпеки життєдіяльності Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України;

Олена СВЯТЕНКО, головний спеціаліст відділу загальної середньої освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Цей захід буде актуальним для директорів та заступників директорів загальноосвітніх навчальних закладів, педагогів-організаторів, вчителів загальноосвітніх навчальних закладів, фахівців органів управління освітою, методичних служб.

Учасники вебінару зможуть отримати відповіді на свої запитання в режимі онлайн. Для цього Ви можете заздалегідь поставити запитання у відповідній темі форуму.

Узяти участь у вебінарі дуже легко! Для цього достатньо бути зареєстрованим користувачем порталу освітян України «Педрада».

Якщо Ви ще не зареєструвалися на порталі освітян України «Педрада», зробіть це просто зараз: у верхньому правому куті сайту натисніть на кнопку «Реєстрація». Обов’язково заповніть усі поля, позначені зірочкою.

Для участі у вебінарі 29 квітня завчасно зайдіть на сторінку вебінару, використовуючи свій e-mail (електронну пошту) і пароль, натисніть кнопку «Переглянути вебінар» і перейдіть за посиланням, яке з’явиться на Вашому екрані.

ВАЖЛИВО! Для коректного відображення банера на порталі та перегляду вебінару на Вашому комп'ютері має бути встановлено Adobe Flash Player**.

Якщо у Вас виникатимуть запитання з приводу участі у вебінарі, ми з великим задоволенням відповімо на них на форумі.

Приємного перегляду!


* Вебінар (або онлайн-семінар) — різновид веб-конференції, що проводиться в режимі реального часу.

Переваги вебінару:

  • можливість підключення з будь-якої точки країни за наявності інтернету;
  • безоплатна нагода підвищити свій професійний рівень;
  • економія часу та зусиль, комфорт;
  • можливість отримати відповідь саме на Ваше запитання.

** Adobe Flash Player — це універсальний безоплатний додаток, що дає змогу переглядати сторінки з динамічними елементами, аудіо- чи відеофрагментами. Ви можете завантажити такий додаток.




Чи працюватимуть пришкільні табори з денним перебуванням?



Чи працюватимуть пришкільні табори з денним перебуванням?

Міністерство освіти і науки України (МОН) ініціювало внесення змін до законодавчих документів про оздоровлення і відпочинок дітей з метою виключення таборів з денним перебуванням із типів дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

У відповідному листі «Щодо внесення змін до законодавства про оздоровлення та відпочинок дітей» від 07.04.2014 № 1/12-1876 МОН наголошує на необхідності зосередити зусилля на відновленні ліквідованих і створенні нових оздоровчих закладів для дітей.

У листі йдеться про те, що табори з денним перебуванням не мають умов для повноцінного відпочинку дітей, їхнього розвитку і дозвілля. Натомість мережа стаціонарних закладів оздоровлення (заміські табори, санаторії, оздоровчі центри тощо), де мають повноцінно оздоровлюватися й відпочивати діти, зменшується.

Ресурси, передбачені бюджетом для забезпечення діяльності таборів із денним перебуванням, на думку фахівців МОН, мають бути направлені для організації дозвілля й оздоровчої роботи у профільних закладах.




Відбулася презентація «дитячої» Червоної книги



Відбулася презентація «дитячої» Червоної книги

На IV Міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал» відбулася презентація видання «Червона книжечка», що є«дитячою» Червоною книгою України.

Авторка проекту Анна Копилова перетворила звичайний перелік рідкісних рослин і тварин на цікаву та зрозумілу для дітей книгу.

За словами авторки, у «Червоній книжечці» юний читач знайде список практичних порад по збереженню навколишнього середовища та легко запам’ятає їх.

Викладений матеріал супроводжують яскраві ілюстрації талановитої художниці Олени Васик.




МОН готує новий порядок і зміст державної атестації ЗНЗ

МОН готує новий порядок і зміст державної атестації ЗНЗ

Міністерством освіти і науки України (МОН) прийнято рішення розпочати розроблення нового порядку та змісту державної атестації загальноосвітніх навчальних закладів.

Відповідний наказ «Про розроблення нового порядку і змісту державної атестації загальноосвітніх навчальних закладів» від 08.04.2014 № 329 підписав заступник Міністра освіти і науки України Павло Полянський.

Згідно з документом найближчим часом планується створення робочої групи із залученням до її складу експертів та представників освітянських громадських організацій і об’єднань. Ця робоча група має розробити проект документа та винести його на громадське обговорення до 1 червня 2014 року.

Усі зауваження та пропозиції будуть узагальнені до 15 липня, після чого новий порядок і зміст державної атестації шкіл буде затверджений наказом МОН.

Зазначимо, що в новому порядку держатестації буде визначено пріоритетність якості освітніх послуг як основного показника ефективності у діяльності як навчального закладу загалом, так і кожного педагога зокрема, повідомляє МОН. Крім того, у відомстві переконані, що насамперед слід враховувати думку територіальної громади, учнівського та батьківського колективів як споживачів освітніх послуг.




08.04.2014

Верховна Рада України визначила умови надання соціальних пільг

Набрав чинності Закон України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» від 27.03.2014 № 1166-VII.

Згідно з цим законом стаття 57 Закону України «Про освіту» від 23.05.1991 № 1060-ХІІ викладена у новій редакції, а саме:

«Пільги на безоплатне користування житлом з опаленням тwym-1397220189356а освітленням надаються працівникам за умови, якщо розмір їх середньомісячного сукупного доходу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України».


Також у Законі України «Про державну службу» від 16.12.1993 № 3723-ХІІ виключено частину першу статті 34.

Нагадуємо, що в цій частині йшлося про заохочення грошовою винагородою державних службовців за сумлінну безперервну працю та зразкове виконання трудових обов’язків. Віднині державних службовців за особливі трудові заслуги лише представляють до державних нагород та присвоєння почесних звань.




01.04.2014

МОН пропонує накласти мораторій на перевірки у школах

МОН пропонує накласти мораторій на перевірки у школах

Міністерство освіти і науки України (МОН) звертається до Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій з проханням накласти мораторій на здійснення перевірок навчальних закладів до кінця навчального року.

Відповідний лист «Щодо зменшення кількості перевірок навчальних закладів» № 1/9-170 від 24.03.2014 підписав Міністр освіти і науки України Сергій Квіт.

Ця ініціатива зумовлена зверненнями освітянських громадських організацій з приводу численних перевірок навчальних закладів.

«Численні комісії та зростання кількості звітних матеріалів відволікають працівників від виконання основних обов’язків, що негативно впливає на роботу педагогічних колективів», — йдеться у повідомленні МОН.




Уряд достроково припинив виконання низки цільових програм


/Files/images/information_items_297410.pngВідповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання оптимізації державних цільових програм і національних проектів, економії бюджетних коштів та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України» від 05.03.2014 № 71 достроково припинено виконання низки державних цільових програм, зокрема:
• Державна цільова програма впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків» на період до 2015 року
• Державна цільова програма розвитку професійно-технічної освіти на 2011–2015 роки
• Державна цільова соціальна програма підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2015 року
• Державна цільова соціальна програма розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року

Шановні колеги, запрошуємо вас взяти участь в онлайн-засіданні на тему
«Приймаємо учнів до основної та старшої школи»

Ви маєте чудову нагоду протягом години обговорити основні етапи конкурсного відбору учнів до школи, а саме: 1. Підготовка до проведення конкурсного відбору2. Створення конкурсної та предметних комісій3. Розроблення варіантів письмових завдань4. Проведення іспитів та співбесід5. Підбиття підсумків конкурсних випробувань6. Зарахування учнів до основної та старшої школи.Наша зустріч відбудеться 28 березня 2014 року о 10:00. Реєстрація розпочнеться о 9:30.Ознайомтеся з деталями реєстрації та налаштуваннями.Чекаємо на вас!

http://pedrada.com.ua/




Про харчування дітей,

які потерпіли внаслідок

Чорнобильської катастрофи

У зв’язку з незавершенням процедури відкритих торгів на закупівлю послуги з харчування дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи, у навчальних закладах, розташованих на забруднених територіях, Міністерство соціальної політики України інформує, що з 03.03.2014 харчування потерпілих дітей за рахунок коштів державного бюджету не відбуватиметься, орієнтована дата початку харчування - квітень 2014 року.
Наразі Міністерством вживаються всі можливі заходи щодо недопущення зриву реалізації державної соціальної програми.
Найближчим часом буде направлено відповідний обсяг асигнувань для своєчасного забезпечення необхідних компенсаційних виплат, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.1997 №155 «Про порядок та розміри компенсаційних виплат дітям, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи», за період, протягом якого потерпіла дитина не харчувалася в їдальні навчального закладу.
Разом з тим, просимо керівників навчальних закладів, батьків спільно вирішити питання про організацію харчування дітей за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством України.
За інформацією Міністерства соціальної політики України, відповідні витрати будуть відшкодовані після проведення всіх необхідних процедур.



/Files/images/Освіта України.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 1575

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.